Makalelerim

Kuyruğuna teneke bağlamışlar

Selim Çürükkaya / Televizyonlardan, radyolardan, duyuyoruz.
Gazetelerde, internet sayfalarında rastlıyoruz.
Ve bazen de kahvelerde, lokantalarda, çarşılarda,
sokaklarda kulaklarımıza bazı sesler geliyor,
gözlerimizin önünden bazı görüntüler geçiyor……
İriyarı birisinin görüntüleri bunlar ve arkasına bağlanmış bir teneke, adam korkusundan koşuyor! Görüntüsü gözlerimizde, teneke sesleri kulaklarımızda! Bir de adam korkudan bütün melekelerini yitirmiş, küfür ediyor!

Mazlum bir halka hakaret ediyor!

Kulaklarımız teneke sesindeyken; „Kürdistan kerhanedir” diyor. Kürt erkeklerinin hepsini pezevenk, kadınlarının tümünü, fahişe olarak niteliyor! Kardeşini „mayın tarlasına sürülmüş eşek” diye aşağılıyor! Yıllarca gerilla komutanlığı yapmış herkesi „pezevenkler” mertebesine indiriyor! Kürtlerin liderleri konumunda olan Celal Talabanî ve Mesut Berzanî’yi „kızlarını karılarını bile” satmakla suçluyor.  Türkiye´de legal Kürt kurumlarını yöneten kişilere „Şerefsizler” ithamında bulunuyor. Adam korkusundan koşuyor, gözlerimiz o­nda, teneke sesine kulaklarımız dikiliyor!


“Partiyi tasfiye edin”
diyor!

Ediyorlar.

“Yenisini kurun” diye bağırıyor!

Kuruyorlar.

“Olmadı, o­nu da dağıtın” emrini veriyor!

Dağıtıyorlar.

“Yine başa dönün, beni anlamıyorsunuz eşekler!” diye söyleniyor.

Başa dönüyorlar! Koca adamın görüntüleri gözlerimizde, teneke sesleri kulaklarımızda!

“Pezevenk” olarak nitelenenler, sessiz ve emre amade!

“Kerhane” olarak nitelenen ulus, şaşkın!

“Mayın tarlasına sürülmüş eşek” konumundaki 50’sine merdiven dayamış kardeş, hiçbir şey olmamış gibi 20´lik sevgilisiyle kolkola objektiflere poz veriyor!
Kulaklarımızda teneke sesleri, gözlerimizin önünde korkak ve iriyarı bir adamın kaçışı!  Ve küfür ediyor adam hepimize!

Küfür ettiriyorlar!

Bazıları görmemezlikten duymamazlıktan geliyor! Kimimiz utanıyoruz! Kimimiz “esirdir” deyip, haline üzülüyoruz! Kimileri küfürlerinde inci arıyor! Aymazlarımız yaptıklarını “politika” sanıyor!

“Taktiktir heval” diyenlere bile rastlıyoruz! Adamın kuyruğuna teneke bağlamışlar, televizyon, televizyon, site site, oda oda, gazete gazete, dolaştırıyorlar! Adam, kuyruğuna teneke bağlayanları övüyor.

Kürdistan halkına sövüyor! Bizde “Aydın” geçinenler bu duruma düşmüş birine hala “sayın” diye hitab ediyor! Ulusunu seven, namerde boyun eğmeyenleri “hayın” olarak damgalıyor! Ve aklıbaşında olan herkes, bu traji-komik halimizi seyrederek bize kalite notu veriyor!  İriyarı bir adamın kuyruğuna teneke bağlamışlar, görüntüsü gözlerimizde, teneke sesleri kulaklarımızda, küfürleri vicdanımızı yaralıyor, işin kötüsü kanıksıyoruz, kanıksadıkça da kendimizden uzaklaşıyoruz!

 

24.04.2004

Selim Çürükkaya

1954 te Bingöl' de doğdu. Öğretmen okulundan mezun oldu. Siyasi nedenlerle on bir yıl hapis yattı. Gazeteci ve yazar. Yayınlanmış 10 Kitabı var. Siyasi mülteci olarak Almanya'da yaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu