Makalelerim

Öcalan: Benden başka kimse var mı?

“Beşikçi, Öcalan'ın tutukluluk koşullarında müzakere yürütmesi doğru değil” demişti ama bu süreci götürecek kimse olmadığı için ben bu sorumluluğu üstlenmek zorunda kaldım. Benden başka kimse var mı, kim yapacak!

Selim Çürükkaya / Abdullah Öcalan Nisan ayının son haftasındaki avukat görüşmesinde çok önemli bir açıklama yaptı. Dedi ki:

“Beşikçi, Öcalan’ın tutukluluk koşullarında müzakere yürütmesi doğru değil” demişti ama bu süreci götürecek kimse olmadığı için ben bu sorumluluğu üstlenmek zorunda kaldım. Benden başka kimse var mı, kim yapacak!

Öcalan, Ne diyor Abdullah Öcalan?

“Benden Başka kimse var mı?”

 Öcalan’ a göre yok!

Yani Ona göre Murat Karayılan kimse değil, Cemil Bayık kimse değil, Mustafa Karasu kimse değil, Rıza Altun kimse değil, Müzaffer Ayata kimse değil, Fuat Kav kimse değil, Remzi Kartal kimse değil, Zübeyir Aydar kimse değil,  KCK adına tutuklu olanlar kimse değil. Ahmet Türk ve demokratik toplum kongresini kuranlar kimse değil. Şu anda Kürtler adına milletvekili olanlar kimse değil. Biz PKK liyiz diyenler kimse değil.KCK liler kimse değil, Kürt belediye başkanları olduklarını söyleyen yüz adet belediye başkanı kimse değil. Kürt aydınları kimse değil, Kürt halkı zaten hiç kimse değil, Kürt sivil toplum kuruluşları kimse değil. Kürt muhalefet partileri, onların yöneticileri kimse değil, Altan Tan kimse değil, Kemal Burkay kimse değil, Şerafettin Elçi kimse değil, Kimse kimse değildir. Kısacası Öcalan’ a göre Kürtler içinde “adam yok” bundan dolayı kendisi mecbur kalmış  bu görüşme işlerini üstlenmiştir!

Bundan yıllarca önce, benim bir köylüm, evime telefon açmış şunu demişti:

Selim sana bir şey söyleyeyim mi?

Söyle dedim

Eskiden gazeteciler Bekaa’ya gider, Öcalan’ a sorarlardı, derlerdi ki;

“Sizin örgütte ikinci adam kimdir?” Öcalan “bizde ikinci adam yok,” yanıtını verirdi.
Ben Öcalan’ın bu yanıtına bir anlam vermez ve inanmazdım. Yahu nasıl olurda kocaman bu örgütte ikinci adam yoktur derdim. Aradan yıllar geçti, Öcalan Türkiye’ ye geri döndü, daha uçakta iken: “devlet bana bir görev verirse hizmete hazırım” dedi, mahkemenin karşısında kameraların önünde “Kürtlere bağımsızlık gerekli değil, federasyon ve özerklikte istemiyoruz” diye açıklamalar yapınca kendilerine PKK’liyiz diyenlerden hiçbir ses çıkmayınca, o zaman ben anladım ki PKK de değil ikinci adam, demek ki hiçbir adam yoktu!

Yazık, hemde çok yazık…..
Yazık, adamlıklarından vaz geçip seni “adam” yapanlara yazık!

Selim Çürükkaya

1954 te Bingöl' de doğdu. Öğretmen okulundan mezun oldu. Siyasi nedenlerle on bir yıl hapis yattı. Gazeteci ve yazar. Yayınlanmış 10 Kitabı var. Siyasi mülteci olarak Almanya'da yaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu