Makalelerim

Paris suskun,katil gibi!

er Güney ile Güler Aydın televizyon da mı tanıştı, yoksa Güler Paris' e gelince mi tanıştılar?  Güler Paris'e gelince dernekte "Kürdistan" takma adı mı kullandı? "Kürdistan" takma adını kullandığı dönemde Ömer Güney ile birlikte karı koca gibi yaşamaya başladılar mı

Selim Çürükkaya / Paris suskun .. Sakine Cansız ve arkadaşları Paris’te en güvenlikli caddede katl edildikten ve cenazeleri kaldırıldıktan sonra her kes suskun, katil Ömer Güney gibi. Şüpheli ve muhtemelen katil Ömer Ziya Güney şimdi Paris’te tutuklu. Ömer Güney’ in sağ görüşlü ama Sakine’ nin mensup olduğu sol örgütün içinde profesyonel olarak çalışan biri olduğu artık anlaşıldı.

Bir buçuk yıldan beri örgüt ile birlikte çalıştığı, Öcalan’ın posterini Eyfel kulesine asacak kadar Öcalan’a bağlı biri olduğu söylenmektedir. Ömer Ziya Güney’in altındaki sıfır kilometre dolmuşun örgüte ait olduğu, Sakine ve arkadaşları öldürülmeden önce o dolmuşla örgütsel bir görev için Hollanda’ya gidip geri Paris’e döndüğü söylentileri ortalıkta dolaşıyor. Hatta Örgüt tarafından Hollanda’ da düzenlenen eğitim devresine katıldığı, devre boyunca Hollanda’da ki eğitim kampında kaldığı bilgisi kesindir.

 Eğitim devresine katılan herkes eğitimi düzenleyen komiteye öz geçmiş raporunu vermek zorundadır. Yine eğitim süresi boyunca nerdeyse herkes özeleştiri raporunu sunar, eğitim bitince her kes bağlılık sözü verir, bunların çoğu yazılı olarak alınır. Şimdi soruyorum: Ömer Ziya Güney’ in özgeçmiş raporu nerededir?

Verdiği özeleştiriyi neden açıklamıyorsunuz? Eğitim devresi bittikten sonra görev için dağıtım, Avrupa daki Örgütün koordinatörünün bilgisi dahilinde yapılır. Ömer Güney Paris’ e hangi görevle yollandı? Bu görevi ona kim verdi? Örgüt, neden bu konuda hala suskundur? Katil suskun, Örgüt suskun, Sakine ise Cansız!

Sakine Cansız’ ın özel çantasının da kaybolduğu yazıya dökülmemiş bilgiler arasındadır. 

Güler Aydın adında Mardin’li bir bayan var. Gerçek adı Güler Aydın mı? Güler’in bir ara Örgütün tv sinde spikerlik yaptığı söyleniyor! Güler Aydın’ın gerçek adı Güler Aydın mı? Değilse nedir? Güler Aydın’ın bir resmi var mı?
Mesala televizyonda haberleri sunarkenki görüntüleri varmı yotube de?.
Güler Aydın televizyondan neden kovuldu? Kovuldu mu uzaklaştırıldı mı? Televizyondan ayrıldaktan sonra Paris’e gelip yerleşti mi? Bir müddet sonra bu Güler Aydın Örgüte ait bir derneğin başkanı oldu mu?

Ömer Güney ile Güler Aydın televizyon da mı tanıştı, yoksa Güler Paris’ e gelince mi tanıştılar?  Güler Paris’e gelince dernekte “Kürdistan” takma adı mı kullandı? “Kürdistan” takma adını kullandığı dönemde Ömer Güney ile birlikte karı koca gibi yaşamaya başladılar mı? Kim tanıştırdı, “Kürdistan” takma adlı Güler Aydın ile Ömer Güney adlı kişiyi? Birlikte yaşadılarsa bundan kimlerin haberi vardı? Güler neden susuyor ve en önemlisi Güler yani “Kürdistan” örgütün yanında mı, yoksa tüydü mü?

Paris savcısı konu ile ilgili araştırmalar yapıyor ama suskunluğu devam ediyor. Asıl araştırmayı yapması gereken örgüttür. Peki örgüt neden araştırma yapmaz? Yoksa yapıyor mu? Yaptığı duyuldu, ama korkarız ki araştırmayı yapacak olan komisyonun başına Ömer Güney gibi başka biri getirilmiştir. Suçluyu araştırma komisyonunun başına suçlunun suç ortağı atanırsa, suçlu bulunmaz. Hırsızla ev sahibi birlikte çalışırsa hırsız kolay kolay yakalanmaz. Öldürende, öldürülenlerde “biji serok apo” apcu olunca karanlık aydınlanmaz…

Doğru dürüst bir örgüt olmuş olsaydı, Ömer Güney in ne zaman, nasıl kendilerine geldiğini, Kimlerle birlikte kaldığını, örgüt içinde hangi görevleri üslendiğini? Kimlerin evinde kaldığını, hangi eylemlere katıldığını, ne yediğini ne içtiğini, nasıl uyuduğunu, hangi kitapları okuduğunu, hangi filmleri izlediğini, nelerden hoşlandığını, samimi mi, yapmacık mı olduğunu, Türkiye’ye hangi amaçlarla gittiğini, kimlerle görüştüğünü, Hollanda’ ya ne için seyahat ettiğini, orada eğitim çalışmalarına katılıp katılmadığını, samimi arkadaşlarının kimler olduğunu, Sakine’ nin işleriyle ilgilenmesi için kimler tarafından görevlendirildiğini, Örgüt içinde nasıl apoculuk  yaptığını, Diplomasi işleri ile uğraşan Fidan Doğan ile birlikte sürekli çalışıp çalışmadığını, arasıra nasıl kayıp olduğunu, ortaya çıkınca ne gibi gerekçeler uydurduğunu ortaya çıkarmak hiç te zor değildir. Bunu iradesi olan bir örgüt kolayca yapabilir ama içten kuşatılmış bir örgüt yapamaz.

Örgüt içindeki ajanların durumu, maşallah çok iyi, altında sıfır kilometre araba, yanında “Kürdistan” takma adlı genç ve güzel kadın, gardropunda kırk beş takım elbise, biryantinli saçlar…. Yılda on kez Türkiye seyahati… Beş yıldızlı otellerde konaklamalar……

Örgüt içindeki ajanların hali böyle, ya örgüt içindeki  Kürt yurseverleri ne haldedir?

Mukalenin Türk basınında yankısı

Selim Çürükkaya

1954 te Bingöl' de doğdu. Öğretmen okulundan mezun oldu. Siyasi nedenlerle on bir yıl hapis yattı. Gazeteci ve yazar. Yayınlanmış 10 Kitabı var. Siyasi mülteci olarak Almanya'da yaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu