Tepkiler

Tehlikeli Kitaplar

Ali Usta Tehlikeli Kitapları yazdı.

Ali Usta / Apo`nun Ayetleri /  -Apo`nun Ayetleri”ni yazmayı düşündüğümde ölümü göze almıştım. 12 Eylül Karanlığında Diyarbakır Şafağı’nı kaleme aldığımda da bunu yapmıştım. Bu kitabın bir özetini  146 sayfa olarak yazmış, Diyarbakır Sıkıyönetim Askeri Mahkemesine sunmadan önce de ölümü göze almıştım.

Ama şunu itiraf etmeliyim ki, Apo’nun kurduğu sistemi kavradığımda, onun 12 Eylülde kurulan Türk faşist rejiminden daha gaddar olduğunu anlamıştım. Apo`yu bir bildiriyle bile eleştirenler, hoşnutsuz olduklarını mimikleriyle belli edenler, ölümle cezalandırılmışlardı. Ben bütün bunları öğrenmiştim. Buna rağmen kitabı yazdım.

——————***———————

Kitap, bir çeşit; yazarın çocuğu sayılır. Ona çok büyük emekler verilir. Ve bu çocuklarından bazıları yasaklanır, basılmasına engel olunur, haklarında davalar açılır ve toplatılır.
Faşist Türk Devletinde haklarında dava açılan, yasaklanan ve toplatılan kitaplar binlercedir ve 80 yıllık “Cumhuriyet” tarihinde her türlü muhalif sesi hunharca bastıra geldiler.

Ancak bizim, bu yazı dizisiyle irdeleyeceğimiz, TC nin faşist uygulamaları değil. Ortaya koymaya ve irdelemeye çalışacağımız Kürt örgütlerimizde sergilenen ve faşist uygulamaları hiç de aratmayan mantık olacaktır.

Daha düne kadar yayınevlerinin gözde yazarları olan ancak onların siyasi çizgisiyle ters düşünce, bu yazarların kitaplarını yayımlamayan, daha önce basılanlar varsa depolarında çürümeye terk eden, ya da ve en ahlaksızcası (Ki bunu TC bile yapmadı) yazarın adını değiştiren; bu yazarlara baskı, ölümle tehdit, hakaret ve ölümüne dövülmesiyle sindirilmeye çalışılan Kürt aydın ve yazarlarının uğradıkları haksızlıklara değineceğiz
Ve önce “bizim” cenahtan başlamak istedik.

PKK-KADEK-KONGRA GEL(adı her neyse) toplantı, yürüyüş ve gecelerine gittiğinizde, kitap standlarında, bunların bir zamanlar gözde yazarları olan Selim Çürükkaya, M.Can Yüce, Şükrü Gülmüş, Selahattin Çelik, Yaşar Kaya, Mahmut Kılınç, Nejdet Buldan gibi yazarların kitaplarını bulamazsınız. Bunların yerine bir sürü Türk yazarlarının kitapları bulunur.

Neden?

Çünkü bu Kürt yazarlar artık “hain”dir.
Niye “hain” olmuşlar?
Ulu önderlerini eleştirdikleri ya da artık ulu önderlerine methiyeler dizmedikleri için.

————-***——————————

Ve en büyük “hain” Selim Çürükkaya’ ya sorduk bu sefer.
O, PKK’nin bir zamanlar efsanevi yazarıydı.
“12 Eylül Karanlığında Diyarbakır Şafağı” adlı kitabı yazdı. Diyarbakır Cezaevinde Kürt tutsaklara yapılan, dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen işkenceleri ve bu işkencelere karşı boyun eğmeyen yiğit Kürt önderlerinin direnişlerini ve tabi ki ihaneti  O Kürtlere anlattı.
Ve bu direnişleri hep kendine yontan, onların o kahramanlık destanları üzerinden imparatorluğunu sürdüren, yakalandığında; bir fiske bile vurulmadan teslimiyetin bayraktarlığını yapana APO’ya da tanık olduk.

Selim Çürükkaya

1954 te Bingöl' de doğdu. Öğretmen okulundan mezun oldu. Siyasi nedenlerle on bir yıl hapis yattı. Gazeteci ve yazar. Yayınlanmış 10 Kitabı var. Siyasi mülteci olarak Almanya'da yaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu